LED-pakketten

Wat doe je als je in een positie zit dat je iedere cent moet omdraaien en de lamp boven de eettafel geeft de geest? Juist, naar een goedkope supermarkt en de goedkoopste lamp kopen. Dat is dan een ouderwetse gloeidraadlamp. Die werden toch niet meer gemaakt?

Nee, al een paar jaar niet meer maar dat geldt alleen voor de EU. In China denken ze daar anders over en bovendien zal het nog een paar jaar duren voordat de oude, Europese voorraden op raken. Thuis verandert er eigenlijk niets: voor een paar centen brandt er weer licht boven de eettafel en de energierekening blijft even hoog.

Dat moet en kan anders: het hele huis, of althans de meest gebruikte lampen moeten LED-lampen worden, dat scheelt een slok op een borrel aan energiekosten. Om de hindernis van de relatief hoge aanschafkosten van LED-lampen over te kunnen slaan, wil Eigen Kracht sponsors zoeken die pakketten van 5 LED-lampen per huishouden op bijstandsniveau willen bekostigen. Het is nog even zoeken welke bedrijven zo verlicht zijn……..